Hijsbalken, kraanliggers, evenaars en kraankatten

Met regelmaat wordt wij benaderd door de maritieme sector voor het ontwerpen en vervaardigen van zwaar hijsmaterieel, zoals spreaders, liftingbeams of special tools met name voor drijvende bokken, heavy lifting carriers of stukgoedkranen. Ook uit de chemische industrie komen vaak verzoeken voor loopkat hijsbalken en hijsframes voor het liften van vaten, tanks of koelers.

De vele verschillen in de te hijsen objecten zorgen vaak voor complexe vraagstukken, ieder verzoek van onze opdrachtgevers is dan ook weer opnieuw een uitdaging die wij niet uit de weg gaan. Complexe vraagstukken beantwoorden betekend voor ons niet alleen 3D modeleren,
FEM-analyses en berekeningen maken, ook goede communicatie en samenwerking met alle betrokken partijen en jaren lange ervaring zijn onmisbare sleutels voor succes.

Verder kunnen wij u assisteren met het certificeren en voorzien van een CE-verklaring van uw hijsmaterieel. Indien vereist wordt er een onafhankelijke consulent ingehuurd ( notified bodies) zoals bijv. Lloyd’s Register of Shippping (maritiem), deze controleren het gehele proces van engineering, tot en met fabricage en testen van het hijsmaterieel en voorzien deze van de nodige certificaten.

De laatste jaren zien wij een toename in de vraag naar dit specialisme, wat voor ons duidt op een markt die nog altijd gretig opzoek is naar bedrijven die ondersteuning kunnen bieden binnen dit complexe vakgebied.

Enkele voorbeelden van ontwikkeld en gefabriceerd equipement.

 

  • Hijsbalken
  • single lifting point (1000 ton)
  • kraanliggers ,waaronder zogenaamde fietsen tbv heiwerken
  • evenaars (uit koker, buis of plaatstaal) tbv zwaar hijs-/transportwerk
  • complete kraankatten eventueel voorzien van bunkers, grijpers en andere apparatuur.

2

Waarmee kunnen we helpen?

Neem contact met ons op en laat ons weten wat we voor u kunnen doen

Meer info...

Contact info

Energiebaan 14, 3255 SB, Oude Tonge | Nederland

+31 (0)10 - 438 80 11

info@gsbirkhoff-staalwerken.nl

LinkedinGoogle Maps